Vad är det viktigaste elementet i klockdesign?

kopior klockorKlocktillverkarna och fläktarna är konditionerade till ett mycket uppifrån visuellt synsätt på klockor, det är verkligen ett problem. Top-down dial-skottet består av det mesta av vad en replik klocka handlar om. Skivan är den visuella stjärnan, och en typisk handledskott ger dig en viss känsla av vad en klocka ser ut på handleden, men det betyder inte att du ska berätta vad det är att ha på dig en klocka på handleden och det verkar blödning och uppenbar att uttala, för en falsk klocka är ett tredimensionellt föremål.
Vi är ganska stora på att försöka få dig så nära som möjligt till vad en klocka är som IRL, vilket är anledningen till att vi spenderar mycket tid på våra videorecensioner och är ibland skyldiga till den udda delen wristroll spam. Eftersom proportioner är viktiga, och i en ålder när vi köper replika klockor på nätet, är det osynligt att förstå dessa proportioner mer än någonsin. Jag kommer inte att ringa namn, men jag kan lätt tänka på ett halvt dussin klockor som jag gillar teoretiskt och i bilder, men så snart jag band dem på min handled blir mitt hjärta kallt. Ibland kan du förstå urmakarens beslut – de kan ha en stor rörelse och handstack för att hantera, och begränsas av vad de kan göra på ett sätt. Det är en rimlig kompromiss. Men i andra exempel är det bara dålig design.
Men det verkar som om tjockleken och profilen äntligen blir det fokus de förtjänar. Den lyxiga Rolex klockor kopior, som verkligen förstår vikten av handleden, gav sin DSSD en ganska nominell uppgradering i år, vilket gör armbandet bredare och anpassar proportionerna lite. Resultatet är en klocka som känns exponentiellt bättre på handleden, åtminstone till mitt okunniga sinne.
Samma sak kan sägas om den populära repliken Tudor, som gladde kritikerna inför introduktionen av Black BayFifty-Eight, och medan den lite mindre diameteren är ett bra alternativ, är de flesta jag vet verkligen glada över den slimmade ner, långt mindre skiktad falldesign.
Men ta inte det som en åtal mot tjocka falska klockor. Jag har inget emot att ha en lång klocka på handleden. Vad jag inte gillar är en dåligt utformad tjock klocka. Ibland kan man vrida en grov, knappt bearbetad stålplåt på handleden till ett avsiktligt designbeslut, men annars finns det mycket att säga om smarta konstruktioner och backar som garanterar att komforten passar ihop.
Jag antar att jag har två huvudmeddelanden här. Första först till konsumenten: När det är möjligt prova en klocka på handleden först. Fallhöjd och profil är en viktig faktor i den ekvationen. Mitt andra budskap är att folket gör repliksklockor: glöm aldrig att de saker du gör är avsedda att bäras. Och i vissa fall är jag villig att erkänna att klockor kan ”bäras” på samma sätt som haute couture bärs, det är undantaget. Du vill att folk ska älska och beställa dina klockor och att bära dem med stolthet? Det räcker inte att släppa in en egen rörelse i och blanda den med några nya urval och en ny marknadsvinkel och du måste göra klockor som fungerar perfekt på handleden.