Fars dag kommer och pappa vill verkligen ha en Rolex

Det finns mycket att tänka på när du väljer rätt klocka. Till skillnad från andra märken, som tenderar att ha bara ett verkligt ikoniskt stycke i sin portfölj, är Rolex allt annat än blyg att välja. Olika fallstorlekar, material, åldrar, komplexitet och övergripande estetik erbjuder en mängd alternativ för att hitta den perfekta fars dagsklockan.
Anta att du hittills har begränsat fältet till ägda och inte vintage, har vi beslutat att bryta ner några av för- och nackdelarna med några av våra favoritmodeller från märket för att ge dig lite insikt när du närmar dig det stora beslutet. I slutändan är personliga preferenser avsedda att lyckas när det känns rätt på handleden, men om du behöver hjälp med att välja ut den perfekta stilen för pappa kan den här guiden åtminstone börja leda dig i rätt riktning.
Rolex Submariner är den klassiska för att avsluta alla klassiker och är den mest logiska språngpunkten för denna lista. Det är inte bara en riktig klassisk design och stamtavla, utan det är också ett passande verktyg för en klockor kopior som fungerar från dag ett till så många träffar du kan kasta på den. På grund av dess långa historia finns det många olika modeller och referenser att välja mellan. Emellertid kom Submariner 16610 i tankarna för denna lista eftersom den skapar rätt balans mellan modern funktionalitet och lätt vintage-charm.
Submariner 16610 är en idealisk blandning av mode, funktionalitet och hållbarhet. Med sin slående blandning av maskulina drag och delikat hantverk, ref. 16610 är den perfekta klockan för den aktiva faren i ditt liv. Denna specifika modell består av ett helt rostfritt hölje som visar den svarta svarta urtavlan som gränsar till en svart dubbelriktad ram. Urtavlan har en lysande vit timskala som ger dig större synlighet under vattnet. Urtavlan har också ett robust Oysterarmband i handborstat rostfritt stål. Rolex Submariner 16610 är det perfekta valet för alla Rolex-kollektioner, särskilt för en viktig far i ditt liv.
Submariner 16610 är den sista referensen från Rolex för att ha en insats av aluminiumram – känd för att långsamt blekna med åldern och ger Sub en mycket speciell estetisk egenskap – tillsammans med den moderna bekvämligheten att vara utrustad med en repbeständig safirkristall snarare än akryl kristaller monterade på vintagemodeller som Submariner 5513. Den drivs också av Rolex 3135 och driver fortfarande moderna ubåtmodeller. Slutligen har den nått en idealisk prisposition, eftersom den för närvarande är billigare än sina äldre föregångare och modernare motsvarigheter, som båda har omformat höljen och keramiska ramen.