Högkvalitativ TAG Heuer Monaco Caliber Heuer 02

Fans av Monaco Racing Watch, en av världens första automatiska kronografer, älskade dess blåa soluppgångsring och kontrasterande silverräknare, röda händer, fyrkantig safirglas och facetterade kanter. Den senaste versionen, TAG Heuer Monaco Caliber Heuer 02, vår testur, ger samma visuella funktioner, som alla TAG Heuer klockorkopiorrolex.com har fortsatt att förfina baserat på den tidigare Monaco Caliber 12-modellen. De en gång platta registren är nu något försänkta, vilket ger designen mer djup och intresse.
Här är en annan uppdatering: det symmetriska arrangemanget visar nu förflutna minuter och timmar istället för minuter och sekunder. Indikatorn för körsekunder placeras nu klockan sex – en smart lösning även om sekundvisaren varje minut sveper över datumfönstret under en period av flera sekunder. Med sin användning av den nya rörelsen gjorde TAG Heuer en tydlig layout av skärmarna, men detta innebar också en kompromiss. Inkludera de små sekunderna som visas i 6 för att flytta ”auto” -ordet och placera det mellan två register.
För första gången drivs en Monaco-kronograf av en riktig tillverkningsrörelse. Denna innovation ger faktiskt verkliga fördelar för användaren. Mekaniska klockfläktar kan använda den för att mäta intervall på upp till 12 timmar snarare än bara 30 minuter, och när den är helt lindad går Monaco Caliber 02 i upp till 80 timmar – nästan dubbelt så lång som den ursprungliga 42-timmars kraftreserven – så du kan ta ur klockan på fredag ​​och sätta tillbaka den på måndag morgon utan problem eller avbrott.
Den nya tillverkningskalibern har emellertid en nackdel jämfört med tidigare rörelser: Enriktningsrotorn är ganska högljudd när den återvänder. I vårt test av Autavia Caliber Heuer 02 var inte ljuden från rotorn riktigt lika märkbara, vilket möjligen beror på olika fallkonstruktioner.
Den här senaste versionen av den välkända klockan visar sin stil både i dess efterbehandling och dess lätthet. De intressant formade tryckknapparna med sina skyddande skyddsringar är enkla att använda tack vare kronografens kolonnhjulkontroll och den vertikala kopplingen säkerställer att stoppurets handstart är smidig och snabb.
Men detta kommer naturligtvis inte att avskräcka Monaco-fans från den nya versionen, den första kronografen med en 100-procentig intern rörelse, särskilt eftersom priset på 6 150 $ är detsamma som för Monaco Caliber 11 med kronan på vänster.
Eftersom alla Monacos tidigare positiva funktioner-modellen förblir oförändrade, och den nya sporten erbjuder massor av ytterligare uppgraderingar, kan vi dra slutsatsen att de som inte har något emot den lilla andra urvalsratten 6-timmars flyttning av den ”automatiska” gravyren kommer att se detta nygjorda ser bäst av Monaco.