Panerai California Dials och Rolex-anslutningen

Även om klockor kopior rolex-klockor uppfann och registrerade den charmiga kombinationen av romerska, arabiska och när de är på urtavlan, vågar jag säga att det mest förknippade med Kaliforniens urtavla idag är den populära Panerai. Rolex har för närvarande ingen Kalifornien urtavla i sin nuvarande samling – du måste leta efter vintage rolex-klockor, medan den falska Panerai erbjuder flera alternativ. Det är emellertid värt att notera att den 12-punkts lysande inverterade triangeln och 6-punkts- och 9-punkts stafettindex nu är standarden för många Rolex-sportklockor, såsom ubåten, GMT Master II och Explorer II.
Panerai har lanserat en handfull av de bästa replikklockorna under de senaste åren, som alla är utrustade med så kallade ”Kalifornien urval.” Karaktäriserad av en blandning av romerska siffror, arabiska siffror och geometriska former, patenterades denna dialstyp faktiskt av Rolex i början av 1940-talet. Låt oss upptäcka mer om Panerai Kaliforniens ringer och Rolex-anslutningen.
1941 lämnade Rolex in patent för en mycket speciell urvalskonstruktion och beviljades patentet den 15 juli 1942. Naturligtvis är patentdokumentet skrivet på franska, men det första stycket säger att patentet lämnades in för uppfinningen av en tidsratt med ett tidmärke som består av romerska siffror och arabiska siffror. Det fortsätter att säga att bilagan innehåller fyra exempel på uppringda uppfinningar.
Om du tittar på Fig.1 i bilagan ser du att den övre delen av ratten är hem till romerska siffror medan den nedre delen innehåller arabiska siffror. Tillhörande dessa siffror är batonger vid 3, 6 och 9, tillsammans med den inverterade triangeln klockan 12. Patentet fortsätter med att säga att detta specialarrangemang ger en tydlig bild av timmarna, kommer att vara lätt att skapa med lysande material och kommer att möjliggöra enkel läsning av tiden – särskilt inom armbandsurfall där rattarna är relativt små.
Enligt bloggaren och Rolex-historikern Jake Ehrlich finns det några teorier där ute om varför denna urtavladesign tog upp ”Kaliforniens” smeknamn. Den vanligaste teorin kretsar kring Rolex Bubble Back-vurm på 1980-talet, då köpare letade efter bitar med just denna uppringning. Det verkar som om återförsäljare med säte i Los Angeles sålde betydande mängder av dem för att tillgodose efterfrågan, ytterligare hjälpt av en lokal raffinaderi med namnet Kirk Rich, som producerade ett antal urval med denna konfiguration. Som ett resultat fastnade ”California Dial” -namnet.
Även om Rolex klockor kopior aldrig officiellt använde ”Kalifornien” -moniker med hänvisning till denna typ av urtavla, har Panerai verkligen. Företaget lanserade ofta falska klockor som är direkt inspirerade av särskilda vintagemodeller och utrustar dem med att de officiellt kallar Kalifornien urtavla. Som några av er redan känner till var det främst Rolex som levererade klockor till repliken Panerai i mitten av 1900-talet med vattentäta ”Oyster” -dynformade fodral och modifierade manuella rörelser.