2021 Vintage Rolex Tiffany Dials Datejust

klockor kopiorTiffany-stämplade Rolex-klockor är några av de mest eftertraktade och samlarprodukterna i vintage-klocksegmentet. De utgör ett uppskattat segment på den redan blomstrande marknaden för vintage Rolex -replika klockor och erbjuder märket erkännande av Tiffany & Co. och Rolex.
Det faktum att kopior Rolex Tiffany urtavlor inte längre produceras efter att de avbröts i början av 1990 -talet innebär att det nu finns ett begränsat antal exempel att välja mellan. Och antalet klockor minskar när samlarna snappar upp dem. Den dubbelsignerade urtavlan ger ytterligare en känsla av sällsynthet och distinktion till en redan eftertraktad modell, och Rolex-samlare föredrar modeller som har lite känsla för att de ska sticka ut.
Det är inte ovanligt att en Rolex replika klocka med en Tiffany urtavla säljer för två eller tre gånger priset på en jämförbar modell med en standard urtavla. Om klockan råkar åtföljas av den ursprungliga Tiffany & Co. dokument från tidpunkten för det ursprungliga köpet, är det nästan garanterat att öka dess andrahandsvärde och samlarvärde ytterligare.
I augusti 2020 sålde Christie’s en falsk Rolex Submariner ref. Tiffany urtavla. 1680 för $ 43 750, vilket är en vintage Submariner 1680 med en standard urtavla. I november 2018 sålde Phillips en Explorer II -ref. 16570 med en Tiffany-urtavla för över $ 32 000, och i december 2020 sålde Sotheby’s en stål GMT-Master 1675 med en svart bezel och stämplad Tiffany-urtavla för $ 44,100.
För vintage Rolex -samlare representerar Tiffany -urtavlan en svunnen tid i företagets historia. Rolex är nu stolta över en helt autonom produktionsprocess och en strikt kvalitetskontroll. Medmärkta urtavlor, för att inte tala om den mycket inkonsekventa utskriftsprocessen som uppstod under Tiffany & Co. partnerskap, tolereras inte av dagens Rolex – det är just därför samlare kommer att betala en premie för dem.