Den nyaste replica rolexen Black Bay GMT för resenären

Det finns många former och storlekar av sportsklockor. Medan jag kanske föredrar en god dykklocka, eller en racingchronografs gammalskola, är det en bra GMT som är den bästa och ingenting kan gå bortom det. Jag antar att det är något speciellt om GMT, om deras etos, deras enkla men kraftfulla funktionalitet, och deras förmåga att markera dig i dina rötter medan du anpassar dig till var du vill gå i ditt liv.
Tudor förklarade Black Bay GMT i mars på Baselworld, en smart rostfri stålklocka baserat på formatet som etablerades av Black Bay dykur, med sann GMT-funktionalitet också. Efter den Pepsi-färgade bezel som grundades av Tudors syskon märke Rolex är Black Bay GMT ganska ny stil för Tudor, men en som är igenkännlig både för sina allmänna Black Bay-rötter och för dess estetiska och funktionella likheter med en av de all- Time Great Reseklockor, Rolex GMT-Master II.
Med ett starkt värdeförslag, perfekt design och en ny rörelse som erbjuder sant GMT-funktionalitet, har Black Bay GMT blivit en klassisk portklocka för den galna resenären.
Tudor har aldrig producerat någonting som kunde betraktas som en sann föregångare till Black Bay GMT tidigare. Självklart har de producerat några GMT-klockor i sin historia och till och med utrustat arvskronografen med en smart 12-timmars inredning, men Black Bay GMT är unik bland deras produkt arv och inte enligt någon specifik Tudor referens eller modell under produktionen.
Om vi ​​zoomar ut lite, hittar vi Tudors äldrebror, Rolex, som producerar en mycket liknande klocka i GMT-Master II. Ursprungligen tillkännagav referensen 16760 1983, GMT-Master II byggde på den färdiga uppmaningen från den ursprungliga GMT-Master som Rolex utvecklades för Pan Am-piloter i mitten av 1950-talet. Rolex skapade modellen kring en ny rörelse som erbjöd lokala hämtningstider för GMT-Master II. Så när du landade i en ny tidszon kan du ändra den lokala tiden i båda riktningarna genom att hoppa in timmen genom kronan. Denna funktionalitet innefattade också förmågan att framsteg eller dra tillbaka datumet (om du flyger genom midnatt), och hela processen kan göras utan att stoppa klockor kopior eller ens störning av andra händer. Om du flyger mycket, kommer denna funktionalitet att uppgraderas.
Som vi alla vet har GMT-Master erbjudit en 24-timmars inredning i ett splitblått / rött färgschema som entusiaster kallar en ”Pepsi” -ring efter starten som referens 6542. Samtidigt har andra färger erbjudits, inklusive röd / svart som kallas en ”Coke” -ring. De splittrade färgerna hjälper till att beskriva dag / natt i den andra tidszonen och färgschemat har blivit en av de mest märkbara visuella signalerna från GMT-Master och GMT-Master II. Även om det var en kort paus medan Rolex utvecklade förmågan att producera en röd / blå Cerachrom-bezel (deras applicering av en keramisk bezel-insats) återvände vitguldreferensen 116719 med Pepsi-looken till linjen upp på Baselworld 2014.