Zenith Defy 21 Land Rover Edition praktiska operationer

Det kan verka uppenbart för de flesta, men innan vi går för långt in i ogräset med den här saken, är det värt att påpeka att Land Rover och Range Rover är två distinkta falska grenar av samma terrängfordonsföretag. Även om den förstnämnda är flaggskeppshästen bakom den ikoniska Defender-produktionen, är den senare dess mer moderna, mer lyxiga kusin, skräddarsydd för äventyrlig urbanitet på den vita heta crossover-SUV-marknaden. Med det ur vägen kan jag säga att Zenith x Land Rover-företagssamarbetet (för närvarande i sin fjärde generation) länge har förblivit en av mina favoritkapslar i klockvärlden, eftersom det rutinmässigt ger ett * ahem * fordon för att förklara lyxig rörelse av annars klassiska Zenith-replikurar. 2020 är dock första gången kopior Zenith har producerat ett samarbete inspirerat av Land Rover – och om du är ett fan av den nya 2020 Defender kommer du att gilla den här.
Introduktionen av LVMH Groups nya Dubai showcase-koncept tillbaka i januari. Denna nya Defy 21 i överensstämmelse med Land Rover’s klassiska designtecken med en mycket intressant ”supermatt” verktygsestetik som kontrasterar skarpt med de ”robusta-chic” designkänsligheter som definierade de tidigare Range Rover-utgåvorna. Medan varumärket av de äldre klockorna har alltid fått blandade recensioner från fans och bilfans. Det vill säga: 2016: s invigningsbara svart keramiska aluminium Chronomaster-upplaga säger ”Range Rover” på ratten under Zenith, men detta är en uppföljningskorrigering 2017 – en snygg svart (igen, keramisk aluminium) Chronomaster med koppar accenter , inspirerad av den lyxiga Range Rover Velar, och bär endast med en anpassad rotor och gravering på casebacken. 2018’s Defy Classic, baserat på Evoque, var återigen oh-så-nära, men med en öppen bearbetad urtavla som ser ut som utskärningarna på Evoques futuristiska fälg och, återigen, kan ha vänt bort potentiella samlare. Jag personligen älskar Defy och skulle ha varit stolta över en icke-skelettad silverringskiva i detta samarbete, men det påverkar inte det faktum att det fortfarande är en visuellt slående klocka.
2020 verkar vara en återgång till formen för den pågående serien med den nya Defy 21 Land Rover – en klocka, flyttar bort från den sport-lyxiga Range Rover (som, kom ihåg, är mer en lyxig SUV än en riktig arbetshästbil) plattformen som sitt källmaterial, och i skorna från den ursprungliga äventyrsmobilen: den ikoniska Land Rover. Spontant, om du tar bort alla Range Rover’s många dekorationer, sitter du kvar med en av de mest robusta arbetshästarna genom tiderna, och det är mer eller mindre vad Zenith har gjort med den här utgåvan; de har tagit den klassiskt specialbyggda, pragmatiska andan av något, som en Land Rover Defender 90 och packat den i ett glesmärkt, mikroblästrat titaniumfodral fylligt med matchande urtavla. Nu finns det verkligen ingen brist på robusta titanurar redan ute, men behandlingen med helt mat allt i denna utgåva ger det en mycket intressant estetik som är mer visuellt i linje med en matt grå keramik- eller kolhölje – såvida du inte får all försäkran om hållbarhet som ett ordentligt modernt metallhölje har råd med. Och det hela är inte bara ultralätt på handleden, det är dramatiskt mjukt och extremt visuellt starkt, jag menar det i bästa möjliga mening. Med undantag av casebacken, där det återigen finns ett minimalt sammärkt Wordmark och en cool anpassad rotor formad som den nya Defender-fälgen, finns det lite tecken på att detta är en specialutgåva av alla slag, vilket är bra för klockfans som kanske inte (ännu) är ägare till Land Rover.
Låt bara inte 44mm-storleken komma till dig – som vi har påpekat tidigare döljer det moderna Defy 21-fodralet några relativt kompakta släpp-till-luggmätningar, vilket gör den här modellen bekväma att bära på min 6,5-tums handled. Dessutom maskerar väskans ljushet och frånvaron av någon polerad yta någonstans dessa moderna dimensioner, som annars tenderar att förlänga klockans närvaro på handleden, oavsett storlek. Nu finns det för närvarande inte många produkter i Defy 21-kollektionen med traditionella ringer, men det är verkligen en av dem, och det fungerar som en bra påminnelse om hur målmedveten El Primero 9004 högharts kronografrörelse kan vara när den ges en duk som ger högsta nytta för användbarhet och läsbarhet. I det här fallet är alla markeringar på varje ackumulator tydliga och skarpa, kan lätt läsas även när kronografhanden piskar runt ratten – kom ihåg att det är en 5 Hz högslagskronograf med förmågan att mäta split så exakt som en hundratals sekund. Även med all den strömsparande frekvensen, har 9004 ändå en 50-timmars strömreserv, som subtilt anges i en snygg, horisontell spår klockan 12 på ratten. Detta är faktiskt Defy 21: s första linjära reservindikat